Админ 17:23
1. 10 дни се поемат само и единствено овесени ядки по 100-150 грама на ден с прясно мляко (нискомаслено) или кисело мляко

2.консумацията на тестени, сладки или други изкушения са строго забранени!

3. самите ядки ще ви предизвикат да пиета много, ама много вода! Това спомага за изчистването на организма!

4. на 5-я ден (т.е. на половината на цикъла) може да се яде и друго, чието съдържание на въглехидрати е ниско)

5.ефекта е поразителен.

Тази диета съм я правила и затова мога да гарантирам в нейното качество. Не съм я сподела досега с вас, защото исках първо да видя крайния ефект! Препоръчвам ви я! Идеално изчистване на организма от токсините! " източник : www.pudriera.com

А другото това
" Този хранителен режим ще ви помогне да свалите 4-5 кг. за 4 дни. Диетата е подходяща за пречистване на организма от токсините, тъй като има лек слабителен ефект. Едновременно с това тя засилва имунната защита заради специалното комбиниране на мед, мляко и лимони.

Изключително подходяща е за активно спортуващи хора, които искат да свалят излишните килограми.
[ads-post]
Не е препоръчително да започвате тази диета след прекарано заболяване, ако страдате от хронична болест или имате проблеми с храносмилателния тракт.

Продукти:

Половин пакет овесени ядки (250 гр.)
Половин кофичка кисело мляко (по-добре да е нискомаслено)
1 лъжица мед
Настърганите кори от два лимона

Приготвяне:

В голяма неметална купа сложете меда, след това настърганите лимонени кори. Прибавете млякото и овесените ядки и разбъркайте. Оставете да преседи 1 нощ в хладилника (но не повече). Най-добре е да приготвите сместа вечерта и сутринта да е готова за консумиране.

В продължение на 4 дни правете следното:

Сутрин след ставане изпийте 1 чаша топла вода на гладно.

След пауза от поне 20 минути изяжте една лъжица от сместа с овесените ядки.

След това през деня може да хапвате, когато искате от сместа, но не повече от две супени лъжици и не повече от 6 лъжици на ден.

Не забравяйте, че сместа трябва да бъде държана в хладилник, така че ако ще си взимате на работа от нея, пак трябва да я оставите на студено. "   източник : www.tialoto.bg

Ето и нещо интересно
"Овесени ядки
Овесените ядки са изключително пълноценна зърнена храна, богата на белтъчини, мазнини, въглехидрати, фибри, витамини и минерални соли. Те са полезни, защото регулират обмяната на веществата, повишават жизнения тонус на организма, успешно подсилват имунната система. Лесно усвоими са от човешкия организъм. Подходящи са за всяка възраст поради  високо си съдържание на хранителни влакнини – фибри. Това ги превръща неотменна част от храненето на всеки, който трябва да пази диета с цел понижаване нивото на холестерол в кръвта.
Енергийната стойност на 100 г сварени ядки е 394kcal
В 100 грама цели овесени ядки, които са по-груби, е налично следното количество важни за организма вещества:
1. Белтъчини - 13.0 г
2. Мазнини - 7.5 г
3. Въглехидрати - 66.0 г
4. Целулоза - 1.7 г
5. Калий - 360 мг
6. Калций - 23 мг
7. Магнезий - 119 мг
8. Фосфор - 221 мг "
източник : www.dieti-otslabvane.com



Източник: bebok_86

Админ 2:56

По това време на годината е трудно да спазваме диети и да устоим на изкушенията, които ни дебнат отвсякъде. Със сигурност мотивацията да потичаме в парка или да отидем на фитнес намалява главоломно, когато стомасите ни са пълни с… празничен дух.

Ето 10 начина да направим връщането във форма поне коледна песен:

1. Започни тренировките колкото е възможно по-скоро след празниците: колкото повече отлагаш, толкова по-трудно става. Не, не чакай до 1 януари - освен всичко останало е много вероятно да имаш махмурлук. Започни още сега, тренирай тази вечер. Дори и да е кратка разходка, придружена от малко упражнения в парка.





2. Мисли за тренировката като за антистрес процедура: По време на празниците стресът е с по-високи нива от обикновено - милиони подаръци, които трябва да се намерят на цената на доста свит бюджет, срещи с роднини, приятели, семейството - твоето и на жената и т.н. “Нямам достатъчно време” изглежда да е добро оправдание да пропуснеш тренировка, нали така? Не. Мисли за спорта като начин да се отпуснеш, защото в действителност е така. По цял ден си на работа, после на пазар, после на вечеря…Тренировката е страхотен начин да изчистиш ума си.





3. Час за социализиране: Именно сега е времето, когато се виждаме с роднини и приятели, които живеят далеч, например. Съквартирантът от Студентски град се е присетил и много иска да се видите. Братовчед ти е в града за две седмици и направо не издържа да пиете по едно. Защо не съчетаеш времето за срещи с някаква физическа активност? Нищо не сближава момчетата така, както един мач на закрито и бири след това.

[ads-post]



4. Просто отиди: Колкото повече време минава и тялото забравя за рутината и дисциплината на редовното ходене на тренировка, толкова по-трудно става после. Съветът? Просто отиди. Направи първата крачка. Завържи маратонките и тръгвай.



5. Опитай нещо ново: Понякога е трудно да се върнеш към нещо, което те отегчава. Ако ти е писнало от фитнеса, пробвай нещо различно - кикбокс, футбол, тенис… Не се страхувай да експериментираш.





6. Промени мисленето си: Лесно е да се чувстваш зле, когато пропускаш тренировките си - “Толкова съм дебел, не съм във форма въобще. Никога няма да успея да си върна предишната форма…” Проблемът е, че този модел на мислене не е особено мотивиращ. Сега е време да смените песента в радиото - може би си спрял да тренираш заради травма. Може би си имал повече време за децата си. Каквато и да е била причината - мисли позитивно за почивката. На всеки случва. Но сега е време да започнеш отново.





7. Лесното работи по-добре: Първата тренировка след пауза със сигурност ще ти се стори по-трудна, отколкото я помниш. Нека това не те отказва. Нагласи упражненията или продължителността им според формата, в която си в момента. След това малко по малко усложнявай. Много скоро ще си пак там, където беше.





8. Направи си план: Трудно е да започнеш пак без конкретен план. Измисли си такъв - нека да е краткосрочен, постижим и конкретен. Например - ще тренирам в понеделник, сряда и петък преди работа. Това ще ти даде начален стимул.





9. Възнагради се: Избери си награда, която ще си дадеш, когато постигнеш дадена цел от плана си. Купи си нещо, излез с някой, изяж нещо, което иначе не си позволяваш. Големи или малки наградите ни мотивират да изпълняваме целите си.





10. Състезавай се за здраве: Намери приятел, който също тренира и ги предизвикай на месечно фитнес състезание. Бройте тренировките си и сравнете кой от вас е бил по-стриктен и изпълнителен, кой е ходил по-често и е бил по-активен. Можеш да разчиташ за това на модерните технологии - например приложението Moves, което е кракомер или Nike Fuelband, която ще ти помогне да отчиташ активността си през деня. Загубилият може да черпи един обяд.

Източник:

http://m.menbox.bg/static/bg/shared/img/mobile/menbox_mobile_logo.png

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.