Админ 2:56

По това време на годината е трудно да спазваме диети и да устоим на изкушенията, които ни дебнат отвсякъде. Със сигурност мотивацията да потичаме в парка или да отидем на фитнес намалява главоломно, когато стомасите ни са пълни с… празничен дух.

Ето 10 начина да направим връщането във форма поне коледна песен:

1. Започни тренировките колкото е възможно по-скоро след празниците: колкото повече отлагаш, толкова по-трудно става. Не, не чакай до 1 януари - освен всичко останало е много вероятно да имаш махмурлук. Започни още сега, тренирай тази вечер. Дори и да е кратка разходка, придружена от малко упражнения в парка.





2. Мисли за тренировката като за антистрес процедура: По време на празниците стресът е с по-високи нива от обикновено - милиони подаръци, които трябва да се намерят на цената на доста свит бюджет, срещи с роднини, приятели, семейството - твоето и на жената и т.н. “Нямам достатъчно време” изглежда да е добро оправдание да пропуснеш тренировка, нали така? Не. Мисли за спорта като начин да се отпуснеш, защото в действителност е така. По цял ден си на работа, после на пазар, после на вечеря…Тренировката е страхотен начин да изчистиш ума си.





3. Час за социализиране: Именно сега е времето, когато се виждаме с роднини и приятели, които живеят далеч, например. Съквартирантът от Студентски град се е присетил и много иска да се видите. Братовчед ти е в града за две седмици и направо не издържа да пиете по едно. Защо не съчетаеш времето за срещи с някаква физическа активност? Нищо не сближава момчетата така, както един мач на закрито и бири след това.

[ads-post]



4. Просто отиди: Колкото повече време минава и тялото забравя за рутината и дисциплината на редовното ходене на тренировка, толкова по-трудно става после. Съветът? Просто отиди. Направи първата крачка. Завържи маратонките и тръгвай.



5. Опитай нещо ново: Понякога е трудно да се върнеш към нещо, което те отегчава. Ако ти е писнало от фитнеса, пробвай нещо различно - кикбокс, футбол, тенис… Не се страхувай да експериментираш.





6. Промени мисленето си: Лесно е да се чувстваш зле, когато пропускаш тренировките си - “Толкова съм дебел, не съм във форма въобще. Никога няма да успея да си върна предишната форма…” Проблемът е, че този модел на мислене не е особено мотивиращ. Сега е време да смените песента в радиото - може би си спрял да тренираш заради травма. Може би си имал повече време за децата си. Каквато и да е била причината - мисли позитивно за почивката. На всеки случва. Но сега е време да започнеш отново.





7. Лесното работи по-добре: Първата тренировка след пауза със сигурност ще ти се стори по-трудна, отколкото я помниш. Нека това не те отказва. Нагласи упражненията или продължителността им според формата, в която си в момента. След това малко по малко усложнявай. Много скоро ще си пак там, където беше.





8. Направи си план: Трудно е да започнеш пак без конкретен план. Измисли си такъв - нека да е краткосрочен, постижим и конкретен. Например - ще тренирам в понеделник, сряда и петък преди работа. Това ще ти даде начален стимул.





9. Възнагради се: Избери си награда, която ще си дадеш, когато постигнеш дадена цел от плана си. Купи си нещо, излез с някой, изяж нещо, което иначе не си позволяваш. Големи или малки наградите ни мотивират да изпълняваме целите си.





10. Състезавай се за здраве: Намери приятел, който също тренира и ги предизвикай на месечно фитнес състезание. Бройте тренировките си и сравнете кой от вас е бил по-стриктен и изпълнителен, кой е ходил по-често и е бил по-активен. Можеш да разчиташ за това на модерните технологии - например приложението Moves, което е кракомер или Nike Fuelband, която ще ти помогне да отчиташ активността си през деня. Загубилият може да черпи един обяд.

Източник:

http://m.menbox.bg/static/bg/shared/img/mobile/menbox_mobile_logo.png

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.