Админ 10:59

Плодовете помагат на хора с анемия, чистят кръвоносните съдове и стомашния тракт

 

Фурмите. Те са нещо дребничко, просто и вкусно, но и много полезно. В 100 г сушени плодове се съдържат около 280 калории. Но онова, което ги прави ценни е това, че са изключително богати на въглехидрати и захари, което го прави надежден източник на енергия, на протеини и че съдържат в себе си всички витамини, без витамин Е.
Ценни са и заради разнообразния комплекс от аминокиселини, минерални вещества, микроелементи и антиоксиданти.
Три фурми на ден обаче са истинско чудо. Хубавото е, че при тях няма рецепти, приготвяне и тем подобни - просто се присягате към тях и толкова. Ето за какво биха ви помогнали:
 
Подобряват работата на храносмилателната система
Фурмите съдържат в себе си фибри, които са изключително полезни за жлъчно-чревния тракт. Те са перфектния лек срещу запек, нарушено храносмилане и с тяхна помощ се  балансира чревната микрофлора.
 
Профилактика на анемията
Анемията е сериозен проблем за много хора. В повечето случаи тя е симптом, за който трябва да се обърнете към лекар. Иначе тя е много неприятна, защото прави от всеки, който я има, половин човек. Но точно три фурми на ден могат да помогнат на страдащите. 
Фурмите са отличен източник на желязо, така че те са перфектното средство срещу анемията. Тази тяхна особеност ще ви даде енергия и жизненост.
Укрепват костите, кръвта и имунната система
Плодовете са пълни с магнезий, манган и селен. Както е известно продуктите, съдържащи селен, са най-добрата защита срещу рак. A магнезия и мангана са от съществено значение за поддържането на здрави костите и кръвта.
Дават енергия
Фурмите са чист въглехидрат - основно глюкоза и фруктоза, ето защо те са перфектният източник на енергия. 
Така, че ако в следобедните часове на работа се чувствате изморени, просто вземете няколко плодчета, ще се изненадате, че са много по-добри от шоколада.
 
Здраво сърце
Сушените фурми са пълни с калий. Този метал намалява риска от инсулт и предотвратява образуването на холестерол, а от там се намалява риска и от сърдечно-съдови заболявания.
Така че, ако искате да запазите здравето на сърцето си, постно посегнете към този плод. Те наистина ефективно прочистват кръвоносните съдове от плака и задръстванията.
 
 
 

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.