Вместо да купувате сладки пасти, торти и вафли, запасете се със сушени кайсии, защото наистина са полезни за здравето. Похапвайте и техните ядки, за които се твърди, че предпазват от рак, тъй като съдържат безценния витамин В17 - леатрил.

Ако не страдате от диабет, можете спокойно да ядете сушени кайсии. Те ще ви набавят нужното количество захари, от което организмът ви има ежедневна нужда.

Сушени кайсии можете да ядете вместо десерт или когато огладнеете. Изяжте 2-3 или повече сушени кайсии.

След малко ще ви се допие вода, за да компенсирате сладкия вкус.

Ще се почувствате наистина заситени.

Сушените кайсии съдържат редица минерали и витамини от В групата. Те са полезни за кръвта, за мускулите, за здравината на органите.

В сушените кайсии, които не случайно са оранжеви, се съдържа каротен – витамин А.

Това е важен елемент за здрави нерви, мозък и очи.

Но за да усвоите още по-добре да усвоите мастноразтворимия витамин А от кайсиите, е добре да ги третирате с мазнина – краве масло, фъстъчено масло, кокосово масло.

Най-лесния начин е да сложите сушените кайсии в тиган с малко мазнина и да ги оставите леко да се запържат, само толкова, колкото да поемат от мазнината.

Когато ти ядете, вие ще приемете готовият витамин А.

Процесът на сушене би следвало да протича директно под ярките слънчеви лъчи. Слънцето допълнително ги зарежда с полезна и здравословна енергия.

При сушене се изпарява водата, но се запазват всички останали полезни вещества. Затова можете по обратен ред да накиснете сушените кайсии в хладка вода и след няколко часа те ще набъбнат.

Сушените кайсии са любим елемент за различни торти, сладкиши, курабийки, кремове.

Но пък постоянното ядене на сладки тестени изделия е вредно за организма. Затова разчитайте повече на директната им консумация, за да бъдете здрави.

Ако ядете редовно сушени кайсии, намалявате риска от анемия многократно.


Ядки от кайсии

Ако през лятото купувате кайсии, не изхвърляйте техните костилки, а ги счупете и изяжте ядките. Те са сочни и много вкусни.

Можете да ги оставите така изчистени от черупката да изсъхнат за няколко дена на слънце.   Яжте ги и през зимата, но само сурови – цели или смлени.
В тях се съдържа витамин В17, който е враг номер 1 на рака.


Източник: lekuva.net

Публикуване на коментар

  1. В суровите горчиви ядки на кайсиите ,горчивите бадеми ,сливите ,прасковите, семките на ябълките се намира глюкозидът амигдалин (предимно в люспите)или т.н. вит.В17. Така ,че ако ядките не са горчиви- в тях липсва и вит.В17.

    ОтговорИзтриване

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.