Админ 12:55

Те съдържат важни за здравето витамини, белтъчини, мазнини и микроелементи




Всеки знае, че ядките са много полезни. Знаете ли само какви са ползите от различните видове ядки? Всеки един от видовете е ценен по свой начин!



Лешникът например съдържа много витамини Е и А. Препоръчва се да се яде, за да подобри мозъчната функция. Най-полезен е суров както и другите ядки с изключение на фъстъците.

Кашу – укрепване на имунитета, успокоява зъбобол и подобряване на сърдечния мускул. За да си набавите дневната доза от желязо е достатъчно да се изяде само 20 ядки кашу на ден.

Не се увличайте с шам фъстъци! Дневното количество шам фъстък за мъжете е само 15 ядки. Съдържа витамин Е. Помагат за мъжката плодовитост.
[ads-post]
Фъстъците са богати на минерали и витамини. Те помагат при заболявания на дихателните пътища, стомашно-чревния тракт, анемия, жълтеница. Да се има пред вид, че ако има нитрати или други опасни химикали в почвата, където са отгледани, те ги натрупват в себе си, съдържат също и пурини, които са вредни, противопоказани са и при артрит. . Фъстъците принадлежат към семейството на бобовите растения.

Бадемите се препоръчват за хора със сърдечни заболявания. Бадемите са богати на желязо, фосфор и калий.

Орехът е богат на незаменими аминокиселини, танини и минерали. Препоръчва се да се използват орехите при физическо изтощение, болести на нервната система, стомаха, сърцето и анемия.

Кедровите ядки съдържат витамини, ценни микро и макроелементи. Кедровите ядки са много полезни за възрастните хора и децата. Потреблението на кедрови ядки трябва да се ограничава до склонност към наднормено тегло.

Кокосовите орехи са богати на витамини, микро и макроелементи. Добър ефект имат върху имунната система, зрението, храносмилателната система.

Слънчоглед – съдържа витамин Е и желязо.

Бразилски орех – най-полезната съставка в него е селен, освен другите, които съдържа.

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.