Админ 18:34
Невероятният вкус на кедрови ядки, тяхната хрупкава текстура и огромно количество от полезни мазнини ,витамини, минерали и антиоксиданти, са причина тези малки семена да са изключително ценени от кулинарните майстори по света и важна съставка от нашето здравословно хранене.


Кедровите ядки всъщност са семената на Сибирския бор или на 20 различни вида борови шишарки, плодове на дървета от семейство Pinaceae, род Pinus.

Редовната консумация не кедрови ядки може да ви донесе огромни ползи. Заради изобилието на антиоксиданти, кедровите ядки забавят процеса на стареене на организма. Голямото съдържание на лутеин, който е много важен срещу претоварване на очите, предпазва зрението ни и не позволява да се развиват болести на очите.

[ads-post]
Кедровите ядки могат да ни защитят от очни заболявания като макулна дегенерация и катаракта, за което допринася и витамин А под формата на бета каротин, съдържащ се в кедровите ядки.

Макар и богати на мазнини, кедровите ядки са източник на полезните ненааситени мазнини, които са така важни за организма. На всичкото отгоре те не само няма да ни накарат да пълнеем, а напротив – ще ни помогнат да отслабнем./news359

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.