Админ 21:59
Шоколадът е повече от храна – той е наслада, удоволствие, завладяваща магия.  Но употребата му има и негативни ефекти върху организма и мнозина се лишават от шоколадовата наслада поради здравословни причини и диети за отслабване или просто защото са водени от желанието да се хранят пълноценно и здравословно, като избягват излишните мазнини, подсладителите, кофеина и консервантите.
За всички тях има добра новина  - рожковът е  натурален заместител на шоколада с висока хранителна стойност и какаов аромат,  с помощта на който могат да се избегнат всички негативни ефекти от консумацията на какао и шоколад.
Рожковите са плодовете на вечнозелено дърво, което предпочита средиземноморския климат. Те са разположени в шушулки, подобно на боба. Берат се докато се зелени и се изсушават на слънце. След изсушаване те потъмняват и добиват естествена сладост. Смилат се на прах и се получава се рожково брашно - пълноценен заместител на какаото, което притежава редица предимства в сравнение с него.  Ето някои от тях:
[ads-post]
-Рожковото дърво расте в сухи райони, свободни от вредители. Затова обикновено не се налага да се използват пестициди при отглеждането му. Но дори и когато се използват, количеството е много по-малко, отколкото при отглеждането на какао.
 - Рожковото брашно съдържа повече калций и въглехидрати от шоколада, и по-малко количество мазнини.
 - 8% от рожкова е протеин, той съдържа също  много фосфор, магнезий, калий, желязо, никел, мед, барий и манган, както и витамини като А, B, B2, B3, и D.
 - Рожковото брашно не съдържа стимуланти като кофеин и теобромин, които често причиняват алергии и зависимост.
 - Рожковото брашно не съдържа оксалова киселина, която намалява калция в организма,  и често е причина за появата на акне при юношите.
 - Рожковът не съдържа фенилетиламин, отговорен за причиняване на алергии и мигрена.
 - Рожковото брашно на вкус е като шоколада, но притежава естествена сладост и не е горчивдл Това позволява да се намали количеството на захарта и другите подсладители, които обикновено се използват в шоколадовите продукти. Ако сте сложили достатъчно количество рожков, не е нужно да добавяте  друг подсладител. Рожковото брашно не повишава нивата на кръвната захар и нормализира обмяната на веществата, което е много важно за тези, които се грижат за фигурата си, както и за диабетиците. 
Info: NaturalBG.com

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.