Админ 16:00


Приемането на бадеми намалява глада, без да увеличава теглото, установи американско изследване, предаде БГНЕС.

Учени от университета Пардю в щата Индиана откриха, че консумирането на 43 грама печени, леко подсолени бадеми всеки ден намалява глада на доброволците, увеличава нивата им на витамин Е и приема на "добри" мазнини, без да води до трупане на килограми.

Това означава порция от 30 бадема. Изследователите провели 4-седмично проучване на последиците от консумацията на бадеми върху теглото и апетита. В изследването участвали 137 възрастни с повишен риск от диабет от втори тип.

Участниците били разделени на пет групи – контролна група, която избягвала всякакви ядки и семена, група, която приемала 43 грама бадеми на закуска и една, която приемала ядките на обяд. Имало и група, която консумирала бадемите сутрин и друга, която ги приемала следобед.

Доброволците не спазвали никакви други правила освен да следват обичайните си навици за хранене и физическа дейност. Резултатите показали, че макар те да приемали около 250 калории на ден под формата на бадеми, те като цяло не приемали допълнителни калории.
[ads-post]
"Изследването показва, че бадемите са добър вариант за междинно хранене, особено за тези, които се тревожат за теглото си", заяви ръководителят на проучването д-р Ричард Матис, професор по диетология в университета Пардю. "В това изследване участниците компенсираха допълнителните калории на бадемите, така че дневният им прием на енергия не се увеличи. Те съобщаваха за намален глад и желание за последващо хранене, особено когато бадемите били консумирани като междинно хранене, а не по време на ядене", допълни той.

Преди време беше установено, че бадемите увеличават усещането за ситост както при хората с нормално тегло, така и при хората, страдащи от затлъстяване. Това се дължи на мононенаситените мазнини, протеини и фибри, съдържащи се в бадемите. Предишни изследвания установиха още, че бадемите намаляват опасността от рак на черния дроб заради съдържанието си на витамин Е. Наличието на този витамин в ядките предпазва и от сърдечни заболявания и нарушаване на зрението в напреднала възраст.

Read more: http://health.actualno.com/Bademite-otslabvat-chuvstvoto-za-glad--news_4088.html#ixzz2jfopNdFj

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.