Админ 16:32
Оказва се, че не само червеното вино може да бъде полезно за здравето ни, но и бирата. Редовното пиене на халба или две предпазва от натрупване на лепкави плаки в мозъка, които бяха свързвани с развитието на алцхаймер и деменция.
Хората, които пият по малко, но често, започвайки на средна възраст, може да са по-малко застрашени от появата на бета-амилоидни плаки по-късно през живота, понижавайки риска си от болест на Алцхаймер.
Учени от Дружеството за изследване на алкохолизма открили възможната връзка между консумацията на бира и невродегенеративните болести като алцхаймер, докато анализирали докладите от аутопсиите на 125 мъже, починали внезапно в Хелзинки на възраст между 35 и 70 години.
Техните живи роднини попълнили въпросници за алкохолните навици на починалите и изследователите установили, че редовно консумиралите бира имали по-малко плаки в мозъка. Пиенето на твърд алкохол и вино нямало същия защитен ефект.
Тъй като деменцията и алцхаймер се развиват в течение на много години, авторите казват, че пиенето от средна възраст нататък може да има предпазващо действие. Но те предупреждават, че прекомерната употреба ще има увреждащ ефект върху мозъка и други органи.
http://www.lechitel.bg/lechitel/data/Image/Zdravetz.jpg

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.