Админ 8:01

Кашу - полезно за мускулите и костите

Кашуто има високо съдържание на полезни мастни киселини и минерали като мед, магнезий, фосфор и желязо. В съчетание с калция, магнезият работи за поддържане на здрава мускулна и костна система, а желязото е важен елемент от хемоглобина, влизащ в състава на еритроцитите.

Мононенаситените мазнини спомагат за намаляване високите нива на триглицеридите, които са свързани с повишен риск от сърдечни заболявания.

Ядката има нисък гликемичен индекс (22+/-5) и нисък коефициент на гликемично зареждане (2,86 за 50 г), което я прави препоръчителен елемент от хранителния режим на хора, страдащи от диабет.
[ads-post]
Богато на антиоксиданти, кашуто помага и за елиминирането на свободните радикали, виновни за бързото остаряване на организма и развитие на ракови заболявания.

Консумацията на кашу спомага за нормализиране на съня при жени в менопауза. Също така стимулира производството на пигмента меламин в кожата и косата.

Ядките имат висока енергийна плътност и голямо количество хранителни влакна. Тъй като са висококалорични – 100 г кашу съдържат 578 калории - ядките трябва да се консумират в умерени количества, особено от хора с проблемно тегло.

Next
По-нова публикация
Previous
This is the last post.

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.