Админ 20:12

Ако ви предстои пътуване или трябва да отидете на гости при приятели, роднини или бизнес пътуване от някакъв вид, то би било разумно да вземете някои суперхрани за поддържане на хранителното ниво, което имате у дома си.

В храната, която ще получите по време на посещението на приятели, роднини или престоя ви в хотел по пътя, вероятно ще липсват хранителни вещества. Ето защо, носенето на достатъчно количество суперхрани, които заемат много малко място, би било полезно.

Може би след това ще сте в състояние да поддържате високо ниво на хранителни вещества, избягвайки нездравословната храна, колкото е възможно.

Комплект суперхрани за пътуване


Хлорелата е много добра, по отношение на хранителни вещества и компактност. Това е храна с изключително висока хранителна стойност. Така силно хранителна, изискваща толкова малко пространство за производство, че е считана като решение за световния глад към края  и малко след втората световна война.

Това е милиардгодишно едноклетъчно водорасло, което се произвежда в плитки води, с изобилие от слънчева светлина. Процесът на фотосинтеза произвежда водораслите, които са 50% протеин, повече протеини на единица от всяко друго растение. Също така е с високо съдържание на витамини, минерали, особено магнезий, хлорофил, йод и здравословни мазнини.

Хлорелата се свързва с живак и други тежки метали за безопасното им извеждане от тялото.

Храносмилателните проблеми на хлорела са решени с техники за раздробяване на нейните силни клетъчни стени, като се запазва нейната непокътнатост, стимулираща имунната система, поправяща клетъчни увреждания, детоксикация и защита срещу болести.

Може да се закупи като малки таблетки, обикновено от 200 до 250 мг на таблетка. Приемането на 10 (или повече) с вода осигурява тонове от защитни хранителни вещества.

Годжи Бери също са доста компактни и могат да се хапват с наслада по всяко време и навсякъде. Те се продават като сушени плодове и приличат на червени стафиди. Но са достатъчни по-малко плодове годжи бери отколкото стафиди за получаване на суперхранителни помощи и повишаване на енергията.

Годжи Бери подобряват кръвообращението, засилват имунитета, защитават черния дроб и предоставят сериозна антиоксидантна защита. Според стандарта за измерване на антиоксидантна защита, тази на Годжи Бери е по-висока от тази на боровинките.

Те съдържат голямо количество витамин С, калий, калций, желязо, здравословни мазнини и протеини. Пациенти с рак, консумиращи Годжи Бери в Китай успяват да се справят по-добре, с по-малко странични ефекти, отколкото ако се лекуват с конвенционалните алопатични  лечения.

Какаото е суровият вид на непреработения, неподправен шоколад, предоставен от зърната на тропическите горски какаови дървета. Колкото по-близо до зърното, толкова по-силна е антиоксидантната защита. По стандартната мярка за антиоксидантна защита, тази на какаото, е най-висока от всички храни.

Най-добро е какаото на прах или счукани какаови зърна. Какаовите зърна са по-удобни за пътуване. Те могат да се поръсят върху палачинки, зърнени и други храни, или да се смесват с плодове годжи бери и сурови ядки.
[ads-post]
Какаото и дори черният шоколад с 70 процента какао са били разрешени за насърчаване, заради своите доказани ползи за сърдечносъдовата система в Европа от Европейския Орган за Безопасност на Храните (EFSA).

Конопеното семе, което е олющено може да се яде като плодовете годжи, по всяко време и навсякъде. Много държави, като Канада и други, имат право да  отглеждат промишлен коноп без THC, активната съставка на канабиса, която е толкова неразумно забранена почти навсякъде.

Така че можете да си купите конопено семе онлайн или в почти всеки приличен магазин за здравословни храни. То не е непременно вкусно, но сравнително вкусно. Осигурява перфектен баланс на богати омега-6, омега-3 и омега-9 есенциални мастни киселини в една храна.

Балансираните есенциални мастни киселини са от ключово значение за насърчаване на здравето на сърдечносъдовата система и ограничаване на всички вътрешни възпаления. Конопът също така осигурява изключително био-налични протеини в изобилие. Някои смятат конопа за най-завършената единична храна на планетата

Източник: http://www.naturalnews.com/040686_superfoods_travel_chlorella.html#ixzz2Vfvhluhf

Автор: PF Louis

Превод от английски на български: Biopogled.com

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.