Админ 8:04


Искате да се вталите за 3 дни. Е, резултатите няма да са фрапантни, но може да се спасите от 2-3 излишни килограма, и то с вкусни ядки. Моментът е изключително подходящ точно за такъв хранителен режим, защото в момента текат Великденските пости, съобщава електронният сайт chudesa.net. А постът позволява ядките. Освен това те са много полезна храна, богата на витамини и пълна с енергия.

Ядките съдържат белтъчини, фолиева киселина, ниацин, витамини В 6 и Е, минерални вещества като цинк, селен, магнезий, фосфор, калий. Високата им енергийна стойност се дължи на мазнините, съдържащи се в тях. Оттук и широко разпространеното схващане, че са калорични. Но успокоителен е фактът, че съдържащите се мазнини в над 85% са ненаситени.
Ето какво предвижда диетата с ядки:
ПЪРВИ ДЕН
Закуска: Кафе или чай и един банан.
Обяд: Чай или сок, или вода; 50 г печено кашу, банан.
Вечеря: Чай или сок, или вода; 50 г орехи - сурови.
ВТОРИ ДЕН
Закуска: Кафе или чай, или вода; печена тиква.
Обяд: Кафе или чай, или вода; 50 г печени лешници, печена тиква.
Вечеря: Кафе или чай, или вода; печени ябълки, стафиди, 50 г орехи - сурови.
ТРЕТИ ДЕН
[ads-post]
Закуска: Кафе или чай, или вода; 50 г леблебия, може да се смели в прясно мляко.
Обяд: Кофичка плодово мляко, 50 г бразилски орех.
Вечеря: печена тиква.
Още жреците в Древен Вавилон са забранявали на простолюдието да яде ядки, защото са се страхували от размирици (тъй като са силно енергийни). Актьорите пък от своя страна в Древна Елада са погълвали по няколко шепи ядки преди представление, за да се справят по-добре на сцената.

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.