Админ 23:51

Фъстъците растат по уникален начин. Започват растежа си като цвете, никнещо над земята, което по-късно поради тежестта си се вкопава и започва да расте под почвата. Именно там започват растежа си и фъстъците. Фъстъците са изключително полезни за сърцето. Фъстъците са богати на мононенаситени мазнини- типът мазнини, преобладаващи в здравословната диета на хората от средиземноморските райони. Освен това тези ядки са богат източник на витамин Е, ниацин, фолат, протеин и манган. При проведено изследване, включващо над 86 000 жени, се установява, че ядките понижават значително риска от сърдечносъдови заболявания.
- Фъстъците действат като антиоксидант. Те не само, че съдържат oleic acid- здравословната киселина, съдържаща се в зехтина, но са и толкова богати на антиоксиданти, колкото са и голяма част от плодовете.
- Фъстъците са ключът към здравето на сърцето ни! След направени най-различни проучвания, учените съветват, че за понижаване на риска от сърдечносъдови и коронарни сърдечни болести е достатъчно да приемате по една шепа фъстъците или други ядки, или по една лъжица фъстъчено масло поне четири пъти в седмицата.
- Понижават риска от сърдечен удар. При проведени при животните изследвания се оказва, че благодарение на съдържащия се във фъстъците флаваноид, наречен ресвератрол, рискът от сърдечен удар се понижава до 30% за хората, консумиращи често фъстъци.
- Предпазват от рак на колона. Приемът на фъстъците 2 или повече пъти седмично се свързва с 58% понижен риск от рак на колона при жените и с 27% при мъжете.
- Защитават ни от Алцхаймер и от други свързани с възрастта проблеми. Приемащите храни, съдържащи най-голямо количество ниацин (има го в изобилие във фъстъците), имат 70% по-малка вероятност да развият Алцхаймер в сравнение с тези, които консумират бедни на ниацин храни.[ads-post]
- Помага в предпазването на поява на камъни в жлъчния мехур.
- Предпазва ни от напълняване. Макар да е известно, че ядките ни даряват с много сърдечносъдови предимства, ние често ги избягваме, защото се притесняваме да не надебелеем. При наскоро проведено изследване обаче се оказало, че хората, приемащи поне два пъти седмично ядки са по-малко склонни към напълняване в сравнение с тези, които въобще не хапват ядки.

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.