Админ 3:01
Защо суровите ядки са по-полезни?Това е така защото, суровите ядки имат много повече предимства и запазват много от полезните си вещества.

Повече витамин Е, магнезий и цинк.
Когато ядките са пържени, те не само, че губят тези съставки, но и стават прекалено мазни.
Мазнините който съдържат ядките (най-много има фъстъкът) са полезни защото не са наситени както са в маргарина (фъстъченото масло е по-полезно от маргарина). Техните мазнини (когато са сурови) са до една степен полезни за сърцето.


По добри за диетите.
При една диета ядките са много ключова съставка. Според повечето диетолози по една шепа сурови ядки (ако са фъстъци не по много) ще засити глада ви за доста време и ще ви даде енергия чак до вечерта.
За пояснение като казвам една шепа имам предвид 30-50 грама.

По-добър стомашен комфорт.
Суровите ядки са пълни с протеин и доста витамини от група B. Това са едва 1/3 та от причините поради който ступаха ни се чувства много по добре когато ги ядем сурови.
Можете сами да направите един тест. Вземете някакъв вид печени или пържени ядки (орехи, фъстъци, бадеми, лешници и т.н.) и вижте как ще се почувствате след една малка опаковка от 50-60 грама. На следващият ден вземете същите ядки, само че сурови и ще видите каква разлика има.
Чувствате се пълни с енергия и леки като перце.
[ads-post]


Като заключение мога да кажа, че всеки сам избира как да хапва вкусните ядки, но всичко за виси от това дали искате да се насладите на вкуса им или искате да ядете правилно и да поддържате добро тяло и тонус.

Публикуване на коментар

MARI THEMES

n
Предоставено от Blogger.